top of page
Strikkemodeller-20160923-21_edited.jpg

Strikket
Renæssance

2016-2017-2018
Koldinghus
Frederiksborg Slot 

Næstved Museum

Udstilling i anledning af 400-året for Christian 4's store ridderslagning på Koldinghus,

Særudstilling Museet på Koldinghus 18. november 2016 - 26. februar 2017.

Frederiksborg Slot 7. pril 2017 - 27. juli 2017.

Næstved Museum 14. oktober 2017 - 4. marts 2018.

Udstilling med moderne strikdesign inspireret af renæssancen.

 

25 medlemmer af kunsthåndværkergruppen ”Netmaskerne” viser moderne strik, inspireret af renæssancens tøjstil. Udstillingen vises i anledningen af Koldinghus' fejring i 2016 af 400-året for Christian 4.s store ridderslagning og efterfølgende ridderfest, der fandt sted 2. december 1616 på Koldinghus.

 

Udstillingen ”Strikket Renæssance” er en censureret udstilling. Det betyder, at de udstillede modeller er blevet bedømt og udvalgt af en dommerkomité, der består af de to strikkeeksperter Lone Bullinger og Iben Høj samt museets kulturarvschef Steen Lundbye.

 

”I udstillingen kan man opleve, hvordan ”Netmaskerne” ved hjælp af spændende teknikker, udsøgte garnkvaliteter og overraskende farvesammensætninger har skabt en række spektakulære dragter, der alle søger inspiration i renæssancens kultur. De 25 udstillere har undervejs i deres arbejdsproces dokumenteret deres proces fra ide til færdig dragt – og den dokumentation er også en del af udstillingen”, siger Steen Lundbye.

 

Udstillingen åbnes fredag 18. november kl. 15.00 af prorektor på Designskolen i Kolding Lone Dalsgaard André, der selv har været en del af miljøet omkring Netmaskerne siden gruppen blev etableret i 2000. 

 

FAKTA:
Censor: Lone Bullinger har arbejdet som malerikonservator i 30 år for museer i ind-og udland og derefter som strikdesigner i eget enmandsfirma med udstillinger hovedsageligt på museer i Danmark, men også udenfor landets grænser. Er medlem af danske kunsthåndværkere.

Censor: Iben Høj, strikdesigner med mærke i eget navn, har udstillet flere steder i ind og udland. Senest på Biennalen for Kunsthåndværk og Design og Charlottenborg Forårsudstilling, begge i 2016. Er ansvarlig for strikafdelingen på Designskolen Kolding og medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design.

Pga. ophavsret kan vi desværre ikke vise de malerier og billeder, som udstillerne har ladet sig inspirere af.

bottom of page