top of page
Lotte%2520Kj%25C3%25A6r_edited_edited.jp

Empire-inspirationer

2008
Koldinghus

Tuse Næs Kunsthåndværk

Moden fra ca. 1800 og omkring 20 år frem var i kejserdømmets stil, empiren. 

Særudstilling Museet på Koldinghus 18. april - 15. juni 2008.

Tuse Næs Kunsthåndværk 5. juli - 31. august 2008.

Empireinspirationer

 

Kunsthåndværkergruppen Netmaskerne har ladet moden for 200 år siden få indflydelse på moderne dansk strikdesign med 32 helt nye modeller inspireret af datidens dragtmode.

De danske strikdesignere har sluppet fantasien løs for at skabe spændende tøj i grænselandet mellem fortid og nutid – med indtryk og inspiration fra empirestilen, der herskede som moderetning i europæisk kultur i tiden efter år 1800.

 

Kejserstil

Moden fra ca. 1800 og omkring tyve år frem var i kejserdømmets stil, empiren. Napoleons hof i Paris var førende i stiludviklingen, og damernes kjoler var lette, løsthængende, nedringede, enkle i snittet med pufærmer og livlinjen siddende oppe under brystet. Silke var blandt de foretrukne stoffer blandt velhavere, og sjaler i kontrastfarver samt flade sko var trendy. Manipulering af kroppens former med hjælp af korsettering var for længst umoderne, men skulle vende frygteligt tilbage lidt senere i århundredet. For mændenes vedkommende var det i denne periode, at de lange bukser, som vi kender dem i dag, begyndte at udvikle sig.

Netmaskernes modeller er meget forskellige, men alle med synlige afsæt i empiren. Udstillingen viser, at inspiration i en historisk epoke kan føre ad mange kreative veje og give nye og helt overraskende elementer i dansk design.

 

FAKTA

Sammenslutningen Netmaskerne har eksisteret siden år 2000. Medlemmerne er danske

tøjdesignere, der eksperimenterer med udvikling af strikmodeller.

bottom of page