top of page
AC%208919%20(2)_edited.jpg

Fra Dronning

til 

Femme Fatale

KunstCentret Silkeborg Bad

Fra Dronning til Femme Fatale

- Strikkekunst fra Kunsthåndværkergruppen Netmaskerne gennem 10 år.

Retrospektiv udstilling på KunstCentret Silkeborg Bad.

2. juni - 2. september 2012

 

Medlemmer af Netmaskerne fremstiller moderne dansk strikdesign og eksperimenterer med forskellige materialer på strikkemaskinerne. Gruppens initiativtager Eva Folke udtaler:

 

”Vi stiller store krav til det færdige resultat, hvorfor vi udelukkende benytter de bedste garnkvaliteter til vores produkter. Endvidere ser vi det som en interessant mulighed at kunne arbejde med form, farver og strukturer på en ny måde. Vi kaster os gerne ud i målrettede opgaver med historisk baggrund, ligesom vi skaber spændende resultater, når vi eksperimenterer med moderne og anderledes snit.” 

 

Netmaskernes udstilling på KunstCentret Silkeborg Bad favner ti års virke 2002-12 og interesserede gæster præsenteres på den aktuelle udstilling for omkring 60 smukke modeller, som alle er unika.

 

Kunsthåndværkergruppen Netmaskerne har eksisteret siden 2000 og er et netværk af kreative strikdesignere, der udvikler unikamodeller. Gennem året mødes medlemmerne i forbindelse med interne kurser med forskellige undervisere, ligesom gruppens medlemmer har haft stor gavn af gensidigt at kunne inspirere hinanden. 

 

Netmaskerne har tidligere vist følgende udstillinger:

2002: ”Tøj over Tøj” - strikkede genstande til at tage over andet tøj.

2004: ”Femme Fatale” - det dristige, uforudsigelige i kjoler og dragter.

2005: ”Et Strejf af Japan” - inspirationen var Japan, det eksotiske, højteknologiske samfund vist i kimonoer, skulpturelle modeller og dragter.

2007: ”Kvinder og Kunsthåndværk” - strikkede kjoler og dragter udviklet efter eget valg

2007: ”Skønne sjaler” – hver udstiller præsenterede to sjaler, der skulle matche hinanden, så de kunne draperes på giner som hele dragter.

2008: ”Empireinspirationer” - inspireret af moden fra ca. 1800 – 1820, hvor Napoleons hof i Paris var førende i stiludviklingen og kvindernes kjoleliv sad oppe under brystet.

2010: ”Kongelige Inspirationer” – inspireret af dragter og kjoler, som hendes Majestæt Dronning Margrethe har båret gennem årene.

 

Udstillingen ”Fra Dronning til Femme Fatale – Strikkekunst fra Netmaskerne gennem 10 år”

kan opleves på KunstCentret Silkeborg Bad i perioden 2. juni – 2. september 2012.

 

Den finder sted i forbindelse med World Knitting Festival i juni 2012. Foreningen Grib Garnet fra Silkeborg  har i den anledning sat fokus på strik med en lang række aktiviteter, se venligst www.gribgarnet.dk for katalog over de samlede aktiviteter. Grib garnet afholder flere workshops på Kunstcentret under festivalen.

 

Med venlig hilsen

Iben From, pressekontakt@silkeborgbad.dk

www.silkeborgbad.dk

 

bottom of page